Juryrapport Straatversiering 2019 – The Movies

De strijd voor de mooist versierde straat is dit jaar fanatiek opgepakt door verschillende straten. Sommige straten waren al maanden aan het broeden en voorbereiden, andere straten zorgden in de laatste uurtjes voorafgaand aan de jurering nog voor een volledige metamorfose van de straat.

Wat is de wijkfeestcommissie ontzettend blij en trots met het eindresultaat van al deze inspanningen. En dan hebben we het niet alleen over de prachtige straten maar vooral over de verbinding, of te wel, de mienskip die inmiddels is ontstaan. Inwoners van jong tot oud die voorafgaand aan het wijkfeest met elkaar bouwen aan iets moois. Wat ons betreft nu al een geslaagd wijkfeest! We hopen dat volgend jaar naast Techum ook met Wiarda, Jabikswoude/Goutum-Sud en misschien al de Klamp deze fantastische traditie zal worden voortgezet! Wij kijken er nu al naar uit.

Bijna alle straten in Techum hebben meegedaan. Van prachtige films als ‘Broke Back Mountain’ tot klassiekers als ‘o buurman wat doet u nu? Flodder’, alle genres kwamen voorbij. Genres voor jong zoals superhelden en Disney tot oud 18+ ‘seks in de Greiden‘ voor iedere liefhebber wat wils.

Dat we in de Zuidlanden wel van een beetje glamour houden a la filmfestival Cannes en Hollywood dat was duidelijk. Rode lopers, oscars en awards waren niet aan te slepen in diverse straten.

Ook houden we wel van een beetje actie zoals bij de ‘pirates in the Búthûs’ of die goede oude ‘James Bond in view to a kill‘. Maar wat de afgelopen weken zeker niet onopgemerkt is gebleven is het genre western. Dit bleek toch wel een thema waar je als straat goed mee kan uitpakken en dat hebben we gezien!

Jack Sparrow en Cruella De Vil hebben zich tijdens de jurering ontzettend welkom gevoeld in alle straten en werden vriendelijk en gastvrij ontvangen. Een aantal straten hebben bijzonder veel indruk gemaakt en deze straten vormen dan ook wel de top 4. Oftewel ‘The nominees are‘:

– Tromgeroffel –

1ste genomineerde:
Met een enorme entree, zeer strak uitgevoerde versiering met oog voor detail en een prachtige Bioscoopvoorstelling voor de hele buurt ( wat een sfeertje!!):

‘Kerbiel goes Hollywood’

2de genomineerde:
Met een spannende, strak geregistreerde, achtervolgingsscène inclusief muziek The one and only James Bond, oftewel

‘A view to a kill in de Blynen’

3de genomineerde:
Met alles uit de kast ‘van ritjes in de regen op Bauke de Pony’ een prachtige saloon waar menig drankje is genuttigd, uitgave van een nieuwskrant, niks te gek en ogen te kort bij deze groep enthousiastelingen

‘Once upon a time in the Buorkerij’

4de genomineerde:
De laatste nominatie zal voor niemand een verrassing zijn. Deze straat startte als eerste met een briljant filmpje op Facebook en iedere dag werd het thema verder uitgewerkt en geperfectioneerd en dat was te zien. Ieder huis was tot in de puntjes afgewerkt van een gunshop tot een bank en een bordeel, overal werd aan gedacht. We hebben het natuurlijk over

‘The Bynt, The Good en de Ugly.’

Zoals gezegd 4 bijzondere straten waar het plezier en het enthousiasme van af spat. Maar wie valt er in de prijzen?

De Buorkerij heeft ontzettend hard gewerkt en dat is te zien. Vorig jaar hebben zij als eerste straat de lat hoog gelegd qua versiering en dat hebben zij dit jaar weer overtroffen! De saloon is een ontmoetingsplek geworden niet alleen voor de Buorkerij maar voor de hele buurt. Bijzonder en waardevol, en dat willen we graag belonen met een borrelpakket met tegoedbon zodat ook in de wintermaanden het leven verder wordt gevierd. Al zitten we hier met de Buorkerij helemaal niet over in.!

Maar de strakke uitvoering en afwerking over de gehele straat en het fantastische afscheid van de jury op donderdagavond gaf de doorslag. Als je de hele straat zo enthousiast meekrijgt, dan ben je wat ons betreft de terechte winnaar van 2019!

‘The Good, The Bynt and the Ugly’ zijn dan ook de winnaars van de straatversiering van 2019!

Bekijk ons online fotoalbum voor alle foto’s rondom de straatversiering van 2019!

Winnaar van de Mooiste straat van de Zuidlanden 2019: It Bynt!

Geef een reactie